2020-09-26 09:29:54• hírek • Bede Emőke

A szatmári börtön két tucat rabja fog pecsételni vasárnap

A Központi Választási Iroda szeptember 7-i határozata értelmében azok az előzetes letartóztatásukat vagy már jogerőre emelkedett szabadságvesztésüket töltő rabok is voksolhatnak, akik nem vesztették el szavazati jogukat, és abba a városba szóló lakcímmel rendelkeznek, amelynek börtönében épp raboskodnak.

A szatmári börtönben már azonosították azokat a rabokat, akik eleget tesznek e feltételeknek, és tájékoztatták is őket arról, hogy amennyiben élnének szavazati jogukkal, akkor az erre vonatkozó szándékukat előzetesen írásban kell jelezniük. Továbbá az épületen belül már kijelölték a szavazás lebonyolítására alkalmas helyiséget is, amelyet a törvényben foglalt előírásoknak és a járványügyi óvintézkedéseknek megfelelően előkészítettek.


A speciális urnát kísérő bizottságot még a belépés előtt előszűrésnek vetik alá, és természetesen a szavazás alatt úgy a bizottsági tagoknak, mint a raboknak be kell tartaniuk a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett óvintézkedéseket.


A szatmári börtönben jelen pillanatban 302 fő raboskodik, ám a fentebb ismertetett kritériumoknak közülük mindösszesen csak 25 személy felel meg. E személyek közül szeptember 25-ig 24-en jelezték írásban, hogy vasárnap pecsételnének, ám még az utolsó potenciális voksoló is meggondolhatja magát, hiszen az erre vonatkozó kérelem leadási határideje szombat este 20 óra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: